Bli en miljövän vid årskiftet

Att det är viktigt och att det lönar sig att tänka på miljön, är ingenting som vi på den här sidan någonsin har ifrågasatt. Trots detta är det många som ignorerar det faktum att miljön är viktig, och istället för att värna om den (och därmed värna om vår jord) så behandlas miljön som om det var en ickefråga. Hemskt är det!

Om några dagar går vi in i ett nytt år, och som alla vet kommer nytt år med chansen att förändra och utveckla. Vi hoppas alla ni därute tar med er miljöfrågan in i det nya året. Hur kan du göra för att förbättra hemma hos dig? Källsorterare du? Om svaret är ja, börja då fundera över andra saker du kan göra i ditt hem för en mer ekologiskt levnadsstandard. Och om svaret är nej på frågan, och du inte källsorterar – så är det exakt vad du bör börja med år 2014. Det är mycket enkelt att källsortera och det har stor betydelse för miljön om du och din familj väljer att göra detta.

Det är lätt att tänka att man är ensam på jorden, och att miljöförstöring knappt påverkar ens liv, och kanske är det så. Men alla har vi ett ansvar, att bry oss om de andra som lever bland oss, och även de som kommer att leva efter oss. Det är så lite av en ansträngning för dig att göra en enorm skillnad, så vad är det egentligen som hindrar dig? Lathet? Ointresse? Släpp det bara, och låt 2014 bli året där du börjar anstränga dig för vår värld.

Se mer om fördelar med källsortering här