Fynda på loppis

Att handla på loppis eller auktion blir bara mer och mer populärt. De flesta gör det nog för att man kan hitta snygga grejer till ett bra pris. Men att handla second hand är ju faktiskt även väldigt bra för miljön.

Det är inte bara sängen vi bör tänka efter när vi köper, det gäller inredningen i hela huset. Och vill man inte köpa alla möbler till nypris, kan loppis eller auktion vara ett bra alternativ. Man ser ofta flyers där man bjuder in folk till loppis och auktioner. För bara några år sedan sågs loppis som något som kanske var för folk som hade dålig med pengar. Men nu är det trendigt och även folk som skulle ha råd att köpa nya möbler i någon dyr affär, drar sig till loppisar och auktioner för att hitta unika fynd. Eftersom att många har blivit intresserade av vintage och second hand har det dock blivit svårare att göra riktiga fynd till bra priser på loppisar. En idé kan då vara att besöka mindre loppisar. Dessutom kan man försöka att inte handla saker efter säsong. Om man till exempel köper en vinterjacka på sommaren lär den vara nedsatt i pris. En annan sak man kan bär tänka på när man är på loppis är att alltid pruta. Synar man prylarna ordentligt finns det även en chans att man hittar en defekt, då är prutläget ännu bättre. När man tittar på en sak som man är intresserad av, kan man be säljaren att berätta historian bakom saken. Det är alltid roligare att köpa något som har en intressant historia. På loppis bör man vara öppen för nya intryck och spännande prylar. Man bör därför inte bestämma innan exakt vad man vill ha. Då är risken stor att man missar ett fynd.

Många säljer även saker på loppis för att rensa garderoben och tjäna lite extra pengar. En del säljer bär och svamp som man plockat. Man får dock bara sälja sådant för upp till 12 500 kronor, sedan måste man betala skatt.