Handla kläder smartare

Snygga paljettklänningar, stuprörsjeans, t-shirts med tryck på eller varför inte ett par nya lyckliga strumpor i någon glad färg? Ja, shopping gör oss lyckliga, men om man utövar en mer medveten shopping så kan vi bli än mer lyckliga.

Vi har tidigare skrivit en artikel om hur det är att leva  i ett konsumtionssamhälle och ni känner er säkert träffade bara man nämner ordet konsumtion. För visst är det roligt att handla kläder, mat, kosmetik eller litteratur? Det får oss att må bra och redan några dagar innan lönen dimper ner så börjar vi fundera ut vad det är vi kan tänkas köpa för vår lön. Det är absolut inget fel med det, så länge v är medvetna om hur vi lever och hur vår konsumtion påverkar vår värld. Därför är det bra att få lite vetskap om att du behöver inte handla det senaste från nätet på den där dyra butiken för att stilla ditt behov, nu har trenden kommit till andrahandsmarknaden.

Handla second hand

Att handla second hand är att handla medvetet och här får du lite tips på hur du ska finna de där guldkornen.

  • Börja med att leta upp de där trendiga butikerna som säljer andrahandskläder. I större städer så finns det affärer som specialiserat sig på att ta in designplagg och erbjuder otroligt snygga och speciella kläder. Dock är prislappen en annan, men det är det värt.
  • Då det blivit populärt med begagnade kläder kan du med enkelhet leta upp olika loppisar som säljer vintagekläder. Där är ofta priserna låga och du kan göra många fina fynd.
  • När du handlar second hand är det viktigt att du låter det ta sin tid då utbudet av kläder kan vara i överflöd.

Det finns så klart otroligt många fler punkter, men kanske det viktigaste som duska hålla fast vid är att när du handlar kläder på detta sätt så får du nya kläder men du bidrar inte till det onda konsumtionshjulet som snurrar på i allt högre och okontrollerbar fart. Genom att handla begagnat ser du istället till att det blir som ett positivt kretslopp av kläder och prylar som i annat fall skulle fara till tippen och bli ytterligare ett lager på världens soptipp. Så, bli mer medveten och med det bli mer lycklig.