Sov på saken

Vi sover cirka en tredjedel av ett dygn och en tredjedel av våra liv. Därför är det viktigt att man har en bra säng som inte förstör din nattsömn. En bra natts sömn är nämligen ett av de bästa skydden mot stress och det är under sömnen som kroppen reparerar sig och bildar nya celler, och det vill man inte gå miste om. Det vore rent av farligt att göra det. Många väntar till det yttersta med att gå och lägga sig om kvällarna, så det gäller att ha en bra säng som man vill gå och lägga sig i. Det är helt klart värt sin investering. Men de dyraste sängarna är inte alltid de bästa. Kolla därför noga igenom utbud och vad du är ute efter innan du slår till, till exempel på Sleepo.se eller liknande. På så sätt undviker du felköp och kommer förhoppningsvis sova gott i många, många år!

Många byter ut sin säng oftare än man behöver. Visst är det inte bra att ha en säng för länge heller, men många gånger byts de allt för ofta. Att ständigt byta ut våra saker för nya är något vi fått lära oss sedan vi var barn.

I dag föds alla barn in i konsumtionssamhället. Allt från den första snuttefilten till hela paketet med barnvagnar, sängar med mera.”

Tänk smart

Genom att investera i en säng som är rätt för just dig, allt från vikt och sovstil, kommer du garanterat kunna ha samma säng ett bra tag. Och om du inte byter ut den så ofta så lär du också dina barn att man faktiskt inte behöver köpa en ny vart annat år. I längden sparar du inte bara pengar utan även på miljön. Så tänk en extra gång, kanske rent av sov på saken, innan du gör sömniga impulsköp!