Tänk på vad du konsumerar

Världen är på många sätt en underbar plats att leva på, och det finns mycket som man är tacksam över. Men så finns det såklart också de saker som vi önskade inte riktigt fanns eller hände, det kan vi nog alla skriva under på. Dessvärre är det inte allt som man kan påverka i den utsträckning man kanske önskat, men en del saker kan påverkas, och dem bör man helt klart fokusera på! För oavsett om vi gillar det inte, så lever vi i ett konsumtionssamhälle på många olika plan, något som långt ifrån bara är bra för vår värld. Visst kan man behöva köpa saker då och då, och det är okej, men det går väldigt lätt till överdrift. Något som hänt på många delar i världen, så det är dags att vi tar tag i det här och försöker skapa en förändring, det skulle göra oss alla väldigt gott. Låt oss därför ta upp tre tips på saker man kan göra eller ha i åtanke!

  • För många så innebär konsumtion ett dåligt samvete som ofta gnager, och den känslan är helt klart något man kan förstå. För mycket av det man köper, behöver man faktiskt inte! Ett tips till alla er som känner så är att ha en konsumtionsfri månad, där man precis som namnet avslöjer inte konsumerar något, utan nödvändig mat. Inte bara kommer man spara massor av pengar, man kommer dessutom må mycket bättre!
  • Något som går hand i hand med konsumtion är vad man konsumerar, som till exempel kött. Att äta rött kött sju dagar i veckan är varken bra för samhället eller kroppen, därför bör man ta efter en hel del människor som har skapat något som kallas för köttfri måndag! Det innebär att man helt enkelt äter vegetariskt varje måndag, en dag i veckan klarar alla.
  • Tänk över dina köp! Vill du kanske inte ta det så långt som till en konsumtionsfri månad? Det är okej, men då måste du i alla fall börja tänka över dina köp. För som tidigare nämnt är väldigt mycket av det vi köper inte något som vi behöver, och som vi ändå inte vill ha efter ett tag. Så gör mer noggranna köp!